10.HAFTA: Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları

Artırılmış Gerçeklik Nedir ? Uygulama Alanları Nelerdir ? - 7 artı 3

Artırılmış Gerçeklik (AR) Nedir?

Cihazların cisim tanıma özelliği kullanılarak, sanal nesnelerin gerçek görüntülerin üzerine bindirilmesine denir. Bu teknolojiden faydalanabilmeniz için; bulunduğunuz ortamda internet erişiminin ve elinizde artırılmış gerçekliği tanımlayacak cihazların (akıllı gözlük, akıllı telefon ya da tablet) bulunması gerekir. Ayrıca Augmented Reality üzerine tanımlanmış olan uygulamalardan birinin bu cihazınızda yüklü olması da şart. Bu koşullar gerçekleştikten sonra; Augmented Reality için tasarlanmış görseli cihazınızdaki uygulama ile tanımladığınızda, cihazınız görseli algılıyor ve yeni bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Artırılmış Gerçeklik teknolojisinin temelini bilişim alt yapısı, kamera, gerçek dünya ve işaretçiler oluşturur. Özetle Artırılmış gerçeklik gerçekte olmayan olayı veya bir şeyi tablet ya da telefonumuzdan oluyormuş gibi görmemize imkan sağlayan teknolojidir.

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik Farkları

AR teknolojisi, Sanal Gerçeklik ile aynı değildir. Artırılmış gerçeklikle hayali bir dünyada gerçek varlıklarla bütünleşmiş sanal unsurlar görürsünüz. Sanal gerçeklikte ise bütün deneyim bir simülasyon olarak sunulur. Artırılmış Gerçeklikte bir kulaklık veya mobil cihaz kamerası algılayıcıları ile bu büyünün gerçek zamanlı olarak canlandırılmasını sağlayan özel hazırlanmış bir uygulama bir araya gelir. Geliştirilen uygulamayla olmayan nesneler gerçek dünyaya yerleştirilir. Yani artırılmış gerçeklik uygulamalarını bir mobil uygulama kullanır gibi kullanabilirsiniz. Fakat sanal gerçeklik uygulamaları, mutlaka tüm görüş alanınızı kaplayacak ve işittiklerinizi kontrol edecek bir ekipmana ihtiyaç duymaktadır.

AR Nedir

Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi Eğitimde Nasıl Kullanılır?

Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle öğrencilerinizin derse olan ilgisini artırabilir, anlamadıkları yerleri etkileşimli uygulamalarla anlamalarını sağlayabilirsiniz. Artırılmış Gerçeklik Teknolojisiyle dijital etkileşimli panolar, etkileşimli çalışma kağıtları, etkileşimli ders notları hazırlayıp öğrencilerinizin ders başarısını artırabilirsiniz. Artırılmış Gerçekli teknolojisiyle belli konular hakkında canlandırmalar veya simülasyonları çok kısıtlı bir ortamda bile çok basit şekilde uygulayabilirsiniz. Bazı Artırılmış Gerçeklik uygulamaları örnek vermek gerekirse Quiver, Aurasma, Colar Mix, Fetch Lunch Rush, Anotomy 4D, Ar Flashcards, Augmented Reality, Quiver Education, Animal 4D vb.

Arı Ortaokulu artırılmış gerçeklik uygulamaları arşivleri - Özel Arı  Okulları

Sizlerle iki adet artırılmış gerçeklik uygulaması inceledik. Yazılar için ;

QUİVERVİSİON

3D BONES AND ORGANS (ANATOMY)

https://codemodeon.com/tr/artirilmis-gerceklik-nedir/

http://www.teknolo.com/augmented-reality-nedir-hangi-alanlarda-kullanilabilir/

Yorum bırakın